Azot ve Fosforun yüksek oranda istendiği durumlarda önemli bir gübredir. Toprak kaymak tabakasını minimize ederek oluşumunu engeller. Toprağın organik madde miktarını artırır. Suda çözünen kireci parçalayarak kalsiyuma dönüştürdüğü için topraktaki tuzluluk oluşumunu engeller. Yüksek tonajlı ve kaliteli ürün elde edilmesine yardım eder. Bütün tarla bitkilerinde rahatlıkla kullanılabilir. Pancar ve patates gibi yumrulu bitkilerin yanı sıra fasülye ve yonca gibi baklagil-yem bitkileri için oldukça uygun bir gübredir.

Ürün Detayları
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 25 50 kg/da Erken ilkbahar döneminde toprağın dikime hazırlık kültivasyon işlemleri aşamasında belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 25 50 kg/da Erken ilkbahar döneminde toprağın dikime hazırlık kültivasyon işlemleri aşamasında belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) 25 50 kg/da Ekim esnasında mibzerle uygulanır. Ayrıca güz döneminde de uygulama yapılması toprağın yapı ve organik maddesini iyileştirerek verim artışı sağlar.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 25 50 kg/da Ekim esnasında mibzerle uygulanır. Ayrıca güz döneminde de uygulama yapılması toprağın yapı ve organik maddesini iyileştirerek verim artışı sağlar.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 25 - 50 kg/da Ağaç başı 0.5 - 1 kg Erken ilkbahar döneminde belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 25 - 50 kg/da Ağaç başı 0.5 - 1 kg Erken ilkbahar döneminde belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 25 - 50 kg/da Ağaç başı 0.5 - 1 kg Erken ilkbahar döneminde belirlenen dozda topraktan uygulaması tavsiye edilir.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 15 -25 kg/da Ekim yapılmadan hemen önce toprak hazırlık aşamasında uygulanır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Fasülye
Mısır
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak