Yapısında %51 oranında K2O bulunan Potasyum Sülfat doğrudan ürün kalitesi üzerinde etkilidir. Meyve’de tat ve aroma niteliklerini geliştirmesinin yanında aynı zamanda meyvenin karakteristik rengine ulaşmasında da yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı meyve büyümesinde de katkı sağlar.

Ürün Detayları
K2O 51
SO3 46
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 150-200 gr/100L Döl tutumu döneminden hasat dönemine kadar 2’şer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 4 - 5 kg/da Döl tutumu döneminden hasattan önceki 1 aya kadar 2’şer hafta ara ile 3 uygulama tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 4 - 5 kg/da Hasat döneminden önce 3 hafta ara ile 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 4 - 5 kg/da Yumru bağlandıktan 1.5-2 ay sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200-250 gr/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama yapılır.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200-250 gr/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta arayla en az 3 uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200-250 gr/100L Döl tutumu döneminden hasata kadar 2’şer hafta ara ile 3-4 uygulama yapılır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm