Potasyum nitrat bitkiler için önemli iki besin maddesini taşıyan verim ve kalite artırıcı bir gübredir. %13 Azot ve %46 Potasyumdan oluşmaktadır. İçeriğindeki azotun tamamı nitrat (NO3-N) formundadır ve bitkiler tarafından hemen alınabilir. Meyve gelişim döneminde uygulandığı zaman meyvenin hem büyümesine katkı sağlar, hemde tat ve aroma niteliklerinin gelişmesine yardım eder. Potasyum nitrat gübresi yapraktan, topraktan ve sulamayla birlikte (damlama ve yağmurlama)uygulanır.

Ürün Detayları
K2O 46
NİTRAT AZOTU 13
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 150-200 gr/100L Döl tutumu döneminden hasat dönemine kadar 2’şer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Döl tutumu döneminden hasattan önceki 1 aya kadar 2’şer hafta ara ile 3 uygulama tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Hasat döneminden önce 3 hafta ara ile 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Yumru bağlandıktan 1.5-2 ay sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200-250 gr/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama yapılır.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200-250 gr/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta arayla en az 3 uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200-250 gr/100L Döl tutumu döneminden hasata kadar 2’şer hafta ara ile 3-4 uygulama yapılır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller