MAP suda tamamen eriyen bir gübredir. Formülü %12 Azot + %61 Fosfor şeklindedir. Fosfor kaynaklı toz gübreler arasında en yüksek oranda fosfor içeren gübre türüdür. İçeriğindeki düşük miktardaki azot ise bitkinin ilk gelişme döneminde fosforun bitki bünyesine alınımını hızlandırır, uygulandı- ğında kök gelişimini hızlandırır ve güçlü bir kök sistemi meydana getirir. Yapraktan ve sulama (damlama ve yağmurlama) ile uygulanabilir.

Ürün Detayları
TOPLAM AZOT 12
AMONYUM AZOTU 12
P2O5 61
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 200 - 250 gr/100L Bitki kurulum döneminden vejetatif döneme kadar 2 uygulama yapılır. Çiçeklenme önü dönemden meyve tutumuna kadar da 2 uygulama tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 4 - 5 kg/da Bitki kurulum döneminden vejetatif döneme kadar 2 uygulama yapılır. Çiçeklenme önü dönemden meyve tutumuna kadar da 2 uygulama tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 4 - 5 kg/da Hububatlarda, kardeşlenme döneminden hemen önce uygulanır. Diğerlerinde ise çapadan sonra uygulanır.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 4 - 5 kg/da İlk uygulama 2. Çapadan sonra yapılır. İkinci uygulama ise Yumru teşekkülü başlangıcında yapılır tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200-250 gr/100L Erken ilkbahar döneminde 3’er hafta ara ile en az 2 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200-250 gr/100L Erken ilkbahar dönemi ve çiçeklenme dönemi olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200-250 gr/100L Erken ilkbahar dönemi ve çiçeklenme dönemi olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 100-150 gr/100L Sezon boyunca ihtiyaç olduğunda kullanılır. Bütün sezonda 2-3 uygulama yeterlidir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak