MKP (0-52-34) suda tamamen eriyen gübreler arasında en yüksek miktarda ana element içeren gübre çeşitidir. Geç dönemde tamamlayı- cı olarak kullanılan P ve K gübresi meyve gelişim döneminde yüksek verim artışı sağlar.Meyvenin büyüme başlangıcında enerji ve su metabolizmasını düzenlediği için çok önemli bir besin elementidir. MKP gübresi yapraktan,topraktan ve sulamayla birlikte (damlama ve yağmurlama) uygulanır.

Ürün Detayları
P2O5 52
K2O 34
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 150-200 gr/100L Döl tutumu döneminden meyve ceviz dönemine kadar 2’şer hafta ara ile en az 4-5 uygulama yapılır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Döl tutumu döneminden hasattan önceki 1 aya kadar 2’şer hafta ara ile 3 uygulama tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Döl tutumundan hemen sonra 1 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Yumru bağlandıktan 1.5-2 ay sonra 2-3’er hafta ara ile 2 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200-250 gr/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta ara ile 3 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200-250 gr/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta arayla 3 uygulama tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200-250 gr/100L Döl tutumu döneminden hasata kadar 2’şer hafta ara ile 3 uygulama tavsiye edilir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Havuç
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm