Kalsiyum Nitrat bitkiler için mutlak gerekli olan iki ana besin elementi olan Nitrat Azotu ve Kalsiyumu içerir. İçeriğinde %15.5 Azot ve %25.6 Kalsiyum vardır. Nitrat formundaki azot bitkiler tarafından tercih edilen Azot şeklidir. Kalsiyumunda diğer besin maddelerinin de bitki tarafından alınmasına yardım eder. Ayrıca toprak tuzluluğunun giderilmesinde önemli katkı sağlar. Kalsiyum Nitrat yapraktan, topraktan ve sulama (damlama ve yağmurlama) birlikte uygulanır.

Ürün Detayları
TOPLAM AZOT 15.5
NİTRAT AZOTU 14.4
AMONYUM AZOTU 1.1
CaO 25.6
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 150-200 gr/100L Meyve gelişim dönemi ve ihtiyaç duyulan her dönemde 15 gün aralıklarla kullanılabilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Meyve gelişim dönemi ve ihtiyaç duyulan her dönemde 15 gün aralıklarla kullanılabilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Buğday ve arpada, kardeşlenme ile sapa kalkma dönemi arasında uygulanır. Diğerlerinde ise meyve teşekkülü ile hasat arasında kalan zaman içinde 2 hafta arayla 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 250 - 300 gr/100L Yağmurlama 3 - 4 kg/da Yumru teşekkülü başlangıcında ilk uygulama yapılır, 10-14 gün arayla 2-3 kez tekrarlanır.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200-250 gr/100L Meyvenin büyümeye başladığı dönem ile hasat arasında 10-14 gün arayla 3 kez uygulanır.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200-250 gr/100L Meyve tutumundan sonraki dönemde, hasattan 4 hafta ve 2 hafta önce olmak üzere 2 kez uygulayınız.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200-250 gr/100L Taç yaprakların dökülmesinden, hasattan bir hafta öncesine kadar 7-14 gün arayla uygulayınız.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 100-150 gr/100L Sezon boyunca ihtiyaç olduğunda kullanılır. Bütün sezonda 2-3 uygulama yeterlidir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak