Vollzeit, organik potasyum formunda olan meyve kızartıcı olarak tasarlanan özel bir sıvı gübre çözeltisidir. Vollzeit, hem yapraktan hem de topraktan potasyumun en yüksek ve hızlı alınım formudur. Vollzeit, içeriğindeki organik potasyum kaynağı bitkiyi yaşlandırmadan meyveleri iriltmeye ve kızartmaya yönlendirir. Vollzeit, içeriğindeki potasyum sistemik ve etkisi oldukça uzun sürelidir. Vollzeit, özellikle bitkinin son dönemlerinde azotun çok yüksek oranda istenmediği durumlarda en önemli potasyum kaynağıdır. Bitkilerde meyve kızarması fizyolojik bir doğal süreç sonucudur. Fakat bazen çiftçilerin ürünlerinin Pazar değerini artırmak için bu fizyolojik süreci hızlandırmak gerekebilir. Daha güzel kızarmış, albenisi yüksek, çatlamayan meyvalar bitkinin pazarlanabilirliğini ve kar oranını artırır.

Ürün Detayları
TOPLAM AZOT 3
ÜRE AZOTU 3
K2O 21
Fe 0.6
Mn 0.3
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 150 cc/100L Meyvenin son gelişim döneminde hasattan hemen önce 1-2 hafta ara ile en az 2 uygulama yapılması tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 200 cc/100L Yağmurlama 2 lt/da Meyvenin son gelişim döneminde hasattan hemen önce 1-2 hafta ara ile en az 2 uygulama yapılması tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 200 cc/100L Yağmurlama 2 lt/da Hasat döneminden önce 3 hafta ara ile 2 uygulama tavsiye edilir. Tahıllarda ise başak dolum döneminde 1 uygulama yeterlidir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 200 cc/100L Yağmurlama 2 lt/da Yumru bağlandıktan 1.5-2 ay sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 150 cc/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama yapılır.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 150 cc/100L Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta arayla en az 3 uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 150 cc/100L Döl tutumu döneminden hasata kadar 2’şer hafta ara ile 3-4 uygulama yapılır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm