
K-33, potasyumun maximum rakamlara ulaşıldığı en seçkin sıvı gübre çözeltisi grubundandır. K-33 hem yapraktan hem de topraktan potasyu- mun en yüksek ve hızlı alınım formudur. K-33 içeriğindeki organik potasyum kaynağı bitkiyi yaşlandırmadan meyveleri iriltmeye yönlendirir. K-33, içeriğindeki potasyum sistemik bir yapıdadır, yani etkisi oldukça uzun süreli ve güçlüdür. K-33’ün içeriği yalnızca üre ve potasyumdan oluşmaz aynı zamanda bitkide meyve büyümesini sağlıklı bir şekilde tetiklemek için L-formunda aminoasit, bazı PGR’ler, aktive edici bitki ekstraktları, enzim ve vitamin kompleksleri mevcuttur. K-33’ün Ph değeri 7-8 civarında olduğu için toprağın yapasına zarar vermez tam tersi olarak bu ph aralığı bitkilerde potasyumun en yüksek alındığı aralıktır. Gübre çözeltisinin ph değeri 7-8 civarına organik bir karbon kaynağından sağlandığı için formülasyonda hazır olarak direkt bitkinin metabolize edeceği karbon kaynağı mevcuttur.

TOPLAM AZOT | 3 |
---|---|
ÜRE AZOTU | 3 |
K2O | 33 |
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) | 100 cc/100L | Döl tutumu döneminden hasat dönemine kadar 2’şer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır. |
---|---|---|
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) | 150 cc/100L Yağmurlama 2 lt/da | Döl tutumu döneminden hasat dönemine kadar 2’şer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır. |
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) | 150 cc/100L Yağmurlama 2 lt/da | Hasat döneminden önce 3 hafta ara ile 2 uygulama tavsiye edilir. Tahıllarda ise başak dolum döneminde 1 uygulama yeterlidir. |
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) | 150 cc/100L Yağmurlama 2 lt/da | Yumru bağlandıktan 1.5-2 ay sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama tavsiye edilir. |
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) | 100 cc/100L | Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta ara ile en az 3 uygulama yapılır. |
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) | 100 cc/100L | Meyveler yaklaşık fındık büyüklüğüne eriştikten sonra 2-3’er hafta arayla en az 3 uygulama yapılır. |
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) | 100 cc/100L | Döl tutumu döneminden hasata kadar 2’şer hafta ara ile 3-4 uygulama yapılır. |