Cal-Fomix, yüksek oranda Kalsiyum ve fosfor içeren güçlü çiçeklen- me-meyve tutumu için tasarlanmış özel bir gübre süspansiyonudur. Kalsiyum, fosfor, azot, potasyum, bor ve molibdenin bir aradaki eşsiz uyumu Cal-Fomix’e bu özelliği kazandırır. Yukarıda bahsedilen bu temel ve iz elementlerin dışında Cal-Fomix’in etkinliğini artırmak için özel bitki büyüme düzenleyicileri de kullanılmıştır. Farklı tarla denemelerinin hepsinde kendini ispatlamıştır. Güçlü çiçek ve meyve tutumunun yanısıra yanal büyümede de önemli artış sağlar. Ayrıca yeşil aksamın güçlü ve etkili bir şekilde olmasına katkı sağlar. İçerisindeki %1 molibden güçlü bir çiçeklenme sağlarken topraktaki azottan bitkinin daha iyi yararlanmasına etki eder.

Ürün Detayları
TOPLAM AZOT 6
NİTRAT AZOTU 6
Nötral Amonyum Sitrat Suda Çözünür Fosfor 30
P2O5 30
K2O 5
CaO 10
B 0.5
Mo 1
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 1 lt/da Çiçeklenme öncesi dönemde ve meyve nohut büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere 2 uygulama yapılır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 1.25 lt/da Çiçeklenme öncesi dönemde ve meyve nohut büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere 2 uygulama yapılır.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 1.25 lt/da Kardeşlenme döneminden başaklanma öncesi döneme kadar tek uygulama yapılabilir. Diğer bitkilerde ise çiçeklenmeden önce ve döl tutumundan sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 1.25 lt/da İkinci çapadan sonra ve bu çapadan 1 ay sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 1 lt/da Ağaç başı 25 cc Yeşil aksam döneminde ve döl tutumundan hemen sonraki dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 1 lt/da Ağaç başı 25 cc Çiçeklenme öncesi dönemde gözler kabarırken damlama ile topraktan ve meyve nohut büyüklüğüne geldiği dönemde yapraktan olmak üzere 2 uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 1 lt/da Ağaç başı 25 cc Yeşil aksam döneminde ve döl tutumundan hemen sonraki dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 750 cc/da 50 cc/100L Yapraklar belirli bir büyüklüğe eriştikten sonra belirlenen dozda 1 uygulama yeterlidir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma