% 30 Çinko sülfat içeriğine sahip özel bir gübredir. Çinko noksanlığına karşı koruyucu ve tedavi edici etkiye sahiptir. İçerisinde bulunan çinko bitkiler tarafından kolayca alınabilir. İçeriğindeki %5 Aminoasit sayesinde çinko elementi amin grupları ile kompleks oluşturmuştur. Böylece çinkonun bitki bünyesinde alınımı ve taşınımı en üst seviyeye gelmiştir. Bitkilerde köklenme ve çiçeklenme döneminde hayati öneme sahiptir. Macrozinc önerilen dozlarda yapraktan uygulanır.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Çinko (Zn) 30
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 50 gr/100L Sezon boyunca 3-4 hafta arayla çinko ihtiyacı görüldüğünde yapraktan veya damlama ile uygulanır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 75 gr/100L Yağmurlama 750 gr/da Sezon boyunca 3-4 hafta ara ile çinko ihtiyacı görüldüğünde yapraktan veya damlama ile önerilen dozda uygulama yapılır.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 75 gr/100L Yağmurlama 750 gr/da Tahıllarda kardeşlenme döneminde yapraktan 1 uygulama yapılır. Diğer bitki gruplarında ise yeşil aksam ve çiçeklenme dönemlerinde uygulama yapılır.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 75 gr/100L Yağmurlama 750 gr/da Birinci çapada ve bu çapa üzerinden 1 ay geçtikten sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 50 gr/100L Sezon boyunca 3-4 hafta ara ile çinko ihtiyacı görüldüğünde yapraktan veya damlama ile önerilen dozda uygulama yapılır.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 50 gr/100L Sezon boyunca 3-4 hafta ara ile çinko ihtiyacı görüldüğünde yapraktan veya damlama ile önerilen dozda uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 50 gr/100L Sezon boyunca 3-4 hafta ara ile çinko ihtiyacı görüldüğünde yapraktan veya damlama ile önerilen dozda uygulama yapılır.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 40 gr/100L Sezon boyunca 3-4 hafta ara ile çinko ihtiyacı görüldüğünde yapraktan veya damlama ile önerilen dozda uygulama yapılır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak