İrony, tamamı EDTA şelatlı sıvı bir demir kaynağıdır. EDTA formundaki demir şelatının suda çözünürlüğü oldukça düşük (en fazla %1-1.5) olmasına rağmen İrony’de özel organik kompleks yapıcı bileşikler sayesinde çok yüksek (%6) rakamlara ulaşılmıştır. Aynı zamanda EDTA demiri kompleks yapan bu organik bileşik bitkinin karbon ihtiyacını da karşılayarak bitkiye etkili fotosentez yapmasında çok önemli katkılar sağlar. İrony demir şelatı demirin yapraktan maximum alınımı ve taşınımı için tasarlanmıştır. Ph seviyesi ise yapraktan alınır (6.5-7.5) ph düzeyine getirilerek bitkiye tesiri yüksek oranda artırılmıştır. Bitkinin iz element olarak sadece demire ihtiyaç duyduğu zamanlarda yapraktan uygulamalar için şüphesiz en iyi demir kaynağıdır. İrony’nin bitki bünyesindeki bazı önemli fonksiyonları aşağıda verilmiştir. Proteinlerin yapısında ve sentezinde yer alır. Klorofil yapısına girmez ama kloroplas- tik protein oluşumuna yardım eder.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Demir (Fe) %6
EDTA İle Şelatlı Demir (Fe) %6
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 100 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 100 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) 100 cc/100L Tahıllarda kardeşlenme döneminde yapraktan 1 uygulama yapılır. Diğer bitki gruplarında ise yeşil aksam dönemlerinde uygulama yapılır.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 100 cc/100L Birinci çapada ve bu çapa üzerinden 1 ay geçtikten sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 100 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 100 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 100 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 75 cc/100L Sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Arpa
Yonca
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola