Di-Bor bitkinin tüm kısımlarını güneş ışınlarının zararlı dalga boyların- dan koruması için tasarlanmıştır. Bitki güneş ışınlarından özellikle UV ışığı bitkiyi strese uğratan ve bitkide yanıklara sebep olan zararlı ışınlardandır. Bu durumda bitkinin hem raf ömrü hem de kalite unsurları olumsuz etkilenir. Önerilen kullanım şekli meyve olgunluk zamanının son aşaması olsa da bitkinin tüm gelişim aşamalarında üstten belirtilen dozda çok rahatlıkla uygulanabilir. Nasıl ki soğuk havalarda çatlayan ellerimize sürdüğümüz el kremleri derimizi yumuşatır ve nemlendirirse Di-Bor da aynı şeklide temas ettiği bitki dokusunu onarır ve fotosentez kabiliyetini artırır. Di-Bor formülasyonunda bitkinin hücre zarını onarıcı bitkisel yağ asitleri vardır. Bu yağ asitlerinin etki mekanizması hücre zarları yapısındaki zarlara katılarak zarı onarması şeklindedir. Di-Bor bitkide sadece güneş yanıklığı için değil yukarıda bahsedilen etki mekanizmasından dolayı bütün stres olgularında güvenle kullanılabilir.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Bor (B) % 2
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 200 - 300 cc/100L Meyve hasat olgunluğuna erişmeden önce 2’şer hafta ara ile yapraktan en az 2 uygulama tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 200 - 300 cc/100L Meyve hasat olgunluğuna erişmeden önce 2’şer hafta ara ile yapraktan en az 2 uygulama tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) 200 - 300 cc/100L Çok sıcak yaz günlerinde yapraktan bitkiyi aşırı sıcak stresinden koruma amaçlı kullanılabilir. Yağmurlama dozajı 3kg/da’dır.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 200 - 300 cc/100L Çok sıcak yaz günlerinde yapraktan bitkiyi aşırı sıcak stresinden koruma amaçlı kullanılabilir. Yağmurlama dozajı 3kg/da’dır.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200 - 400 cc/100L Meyve hasat olgunluğuna erişmeden önce 2’şer hafta ara ile yapraktan en az 3 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200 - 400 cc/100L Meyve hasat olgunluğuna erişmeden önce 2’şer hafta ara ile yapraktan en az 3 uygulama tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200 - 400 cc/100L Meyve hasat olgunluğuna erişmeden önce 2’şer hafta ara ile yapraktan en az 3 uygulama tavsiye edilir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Arpa
Yonca
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm