Bitkilerde iz element noksanlığından kaynaklanan hastalık ve anormal- liklerin giderilmesinde önemli rol oynar. Formülasyondaki iz element- ler sülfat formunda olduğundan alınımı maksimuma çıkamak için Aminoasit ve Organik Asitlerden yararlanılmıştır. Bu sayede iz element- ler mükemmel bir şekilde kompleks yaparak bitkideki tesirlerinin artırılması sağlanmıştır. Diğer gübrelerle de fiziksel olarak harmanlana- rak yapraktan uygulama yapılır.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Bor (B) 0.5
Suda Çözünür Bakır (Cu) 0.5
Suda Çözünür Demir (Fe) 5
Suda Çözünür Mangan (Mn) 4
Suda Çözünür Molibden (Mo) 0.05
Suda Çözünür Çinko (Zn) 6
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 100 gr/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 125 gr/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) 125 gr/100L Tahıllarda kardeşlenme döneminde yapraktan 1 uygulama yapılır. Diğer bitki gruplarında ise yeşil aksam dönemlerinde uygulama yapılır.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 125 gr/100L Birinci çapada ve bu çapa üzerinden 1 ay geçtikten sonra olmak üzere 2 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 100 gr/100L İlkbahar (Yeşil aksam safhası) ve sonbaharda olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir. Sezon boyunca iz element ihtiyacı görüldüğünde yapraktan uygulama yapılabilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 100 gr/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 100 gr/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 75 gr/100L Sezon boyunca 3-4 hafta arayla demir ihtiyacı görüldüğünde uygulama yapılır.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Arpa
Yonca
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak