Bünyesinde yüksek oranda Bor içeren bir gübredir. Bor hücre duvarları- nın yapısına girerek bitkinin direncini arttırır. Bitkide karbonhidrat taşıma mekanızmasında kontrol eder ve protein sentezinde önemli rol oynar. Boramin10, borun şeker boratlar şeklinde taşınmasını ve bitkiye yarayışlı hale gelmesini sağlar. Bitkilerde Bor noksanlığının giderilme- sinde kullanılan boramin10 önerilen dozlarda yapraktan uygulanır.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Bor (B) 10
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 75 cc/100L Erken ilkbahar yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde uygulanması tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 100 cc/100L Erken ilkbahar yapraklı dönemde, çiçeklenme öncesinde uygulanması tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği, Arpa, Yonca) 100 cc/100L Tahıllarda önerilmez. Diğer bitki gruplarında ise meyve döl tutum döneminde kullanılması tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 100 cc/100L Yağmurlama 1 lt/da İkinci çapadan sonra ve bu çapa üzerinden 1 ay geçtikten sonra olmak üzere yapraktan 2 uygulama tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 75 cc/100L İlkbahar (Yeşil aksam safhası) ve sonbaharda olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir. Sezon boyunca iz element ihtiyacı görüldüğünde yapraktan uygulama yapılabilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 75 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca iz element ihtiyacı görüldüğünde yapraktan uygulama yapılır.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 75 cc/100L Özellikle yeşil aksam safhası olmak üzere sezon boyunca iz element ihtiyacı görüldüğünde yapraktan uygulama yapılır.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 50 cc/100L Sezon boyunca yoğun yeşil döneminde 1 uygulama tavsiye edilir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Arpa
Yonca
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak