Kalsiyum, Bor ve Bakır’ın hücre zarı ve çeperini koruyucu onarıcı etkisinden yararlanılarak hazırlanan etkili bir kalsiyum klorür gübresidir. Ferti-Cal, içeriğindeki özel biyostimulantlar sayesinde bitkide Kalsiyum’un maximum alınırlığına katkı sağlar. Bitki gelişimi ve meyve kalitesine yardım eder. Elma, kiraz vb. bitkilerde, hasat zamanından önce uygulanan Ferti-Cal, raf ömrü ve canlı renk görünümüne yardım eder. Azot ihtiva etmediğinden dolayı hızlı gelişen bitkilerde sürgün gelişimini teşvik etmez.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) 12
Suda Çözünür Bakır (Cu) 0.04
Suda Çözünür Bor (B) 0.05
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 200 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 250 cc/100L Yağmurlama 2 - 2.5 lt/da Meyve gelişim dönemi ve ihtiyaç duyulan her dönemde 15 gün aralıklarla kullanılabilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 250 cc/100L Yağmurlama 2 - 2.5 lt/da Buğday ve arpada, sapa kalkma döneminde uygulanır. Diğerlerinde ise meyve teşekkülü ile hasat arasında kalan zaman içinde 2 hafta arayla 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 250 cc/100L Yağmurlama 2 - 2.5 lt/da Yumru teşekkülü başlangıcında ilk uygulama yapılır, diğer uygulamanın ise en geç 1 ay sonra yapılması tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 200 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 200 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 200 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 150 cc/100L Sezon boyunca ihtiyaç olduğunda kullanılır. Bütün sezonda 2-3 uygulama yeterlidir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak