Kalsiyum ve magnezyum bir arada bitkilerin alabileceği formdadır. Kalsiyum bitkide ve meyvede kalite unsurlarını artırır. Magnezyum ise bitki yapraklarını daha yeşil kalmasını ve bitkinin fotosentezini daha rahat yapmasını sağlar. Bitkinin sağlıklı ve daha dayanıklı olmasını sağlar. Çiçeklenen bitkilerin kalsiyum ve magnezyum ihtiyacını karşılayarak çiçek dökülmesini azaltır. Ayrıca meyve büyümesinin başlangıç safhasında kullanıldığında çiçek sapı kalınlaşmasını sağlar. Toprağın tuzluluğun azaltılmasında katkı sağlar.

Ürün Detayları
Nitrat Azotu (NO3-N) 13
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO) 5
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) 15
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 1.5 - 2 kg/da Erken ilkbaharda yapraklı dönemde ve meyveler fındık büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 2 - 2.5 kg/da Erken ilkbaharda yapraklı dönemde ve meyveler fındık büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 2 - 2.5 kg/da Buğday ve arpada, sapa kalkma döneminde uygulanır. Diğerlerinde ise meyve teşekkülü ile hasat arasında kalan zaman içinde en az 1 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 2 - 2.5 kg/da Yumru teşekkülü başlangıcında ilk uygulama yapılır, diğer uygulamanın ise en geç 1 ay sonra yapılması tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 1.5 - 2 kg/da Ağaç başı 50 - 60 gr Erken ilkbaharda yapraklı dönemde ve meyveler fındık büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 1.5 - 2 kg/da Ağaç başı 50 - 60 gr Erken ilkbaharda yapraklı dönemde ve meyveler fındık büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 1.5 - 2 kg/da Ağaç başı 50 - 60 gr Erken ilkbaharda yapraklı dönemde ve meyveler fındık büyüklüğüne geldiği dönemde olmak üzere en az 2 uygulama tavsiye edilir.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 1 kg/da Sezon boyunca ihtiyaç olduğunda kullanılır. Bütün sezonda 2 uygulama yeterlidir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Mandalina
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak