Cal-18, bitkide etkinliği en üst seviyede olan eşsiz bir kalsiyum klorür gübre çözeltisidir. Aminoasit, organik asit, strese toleransi sağlayan bazı biyostimulantlar, Temel (N), İkincil (Ca ve Mg) ve İz elementlerle (Fe, Zn, Mn, Cu, B ve Mo) oluşturulan Cal-18 içerik olarak oldukça zengin kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum bitki besin elementi bitkinin her döneminde gerekli olan bir elementtir. Cal-18 kiraz, nar ve elma gibi pazar değeri yüksek olan bitkilerin son dönemlerinde azotun istenmedi- ği zaman tavsiye edilir. Cal-18 meyve döneminde sağlam meyve ve meyve sapı yapısına katkıda bulunur. Cal-18 meyvelerde kabuk yapısını ve dayanıklılığını artırarak taşınma ve depolama bozulma riskini azaltır.

Ürün Detayları
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) % 18
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO) % 3
Suda Çözünür Nitrat Azotu (NO3-N) % 2
Suda Çözünür Bor (B) % 0.1
Suda Çözünür Bakır (Cu) % 0.04
EDTA Şelatlı Demir (Fe) % 0.03
EDTA Şelatlı Çinko (Zn) % 0.02
EDTA Şelatlı Mangan (Mn) % 0.01
Uygulama Şekli
ÖRTÜ ALTI BİTKİLERİ (Domates, Biber, Kabak, Salatalık) 100 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
AÇIK ALAN SEBZE BİTKİLERİ (Kavun, Karpuz, Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık) 150 cc/100L Yağmurlama 2 - 2.5 lt/da Meyve gelişim dönemi ve ihtiyaç duyulan her dönemde 15 gün aralıklarla kullanılabilir.
TAHIL, YEM, BAKLAGİL ve ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Buğday, Kanola, Pamuk, Fasülye, Mısır, Ayçiçeği) 150 cc/100L Yağmurlama 2 - 2.5 lt/da Buğday ve arpada, sapa kalkma döneminde uygulanır. Diğerlerinde ise meyve teşekkülü ile hasat arasında kalan zaman içinde 2 hafta arayla 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMRULU BİTKİLER (Pancar, Havuç, Patatesi, Turp) 150 cc/100L Yağmurlama 2 - 2.5 lt/da Yumru teşekkülü başlangıcında ilk uygulama yapılır, diğer uygulamanın ise en geç 1 ay sonra yapılması tavsiye edilir.
NARENCİYE (Portakal, Mandalina, Limon) 150 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Şeftali, Kayısı, Erik, Badem, Kiraz, Ceviz, Zeytin,Fındık) 150 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (Elma, Armut, Ayva, Üzüm) 150 cc/100L Meyve gelişiminin son dönemlerinde 15-20 gün aralıklarla 2 uygulama tavsiye edilir.
YAPRAĞI YENEN YEŞİL BİTKİLER (Marul, Maydanoz, Soğan, Sarımsak) 100 cc/100L Sezon boyunca ihtiyaç olduğunda kullanılır. Bütün sezonda 2-3 uygulama yeterlidir.
Bu Ürünleri Kullanabileceğiniz Mamüller
Domates
Biber
Kabak
Salatalık
Kavun
Karpuz
Patlıcan
Buğday
Kanola
Pamuk
Fasülye
Mısır
Ayçiçeği
Pancar
Havuç
Patates
Turp
Portakal
Limon
Şeftali
Kayısı
Erik
Badem
Kiraz
Ceviz
Zeytin
Fındık
Elma
Armut
Ayva
Üzüm
Marul
Maydanoz
Soğan
Sarımsak